Straatsburg zoekt voortvluchtige schutter

Politieagenten zijn op zoek naar de man die schoten loste in Straatsburg. Buitenland
Politieagenten zijn op zoek naar de man die schoten loste in Straatsburg. | beeld afp / Sebastien Bozon
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Zo’n zevenhonderd agenten zoeken nog altijd naar Chérif C., de vermeende dader die dinsdag meerdere mensen doodschoot op de kerstmarkt in Straatsburg. De man is nog altijd voortvluchtig en is gewond. Volgens de Franse openbaar aanklager vormt hij ‘een reële bedreiging’. Het terrorisme-alarm is opgeschroefd naar het hoogste dreigingsniveau, waardoor onder meer wegen en grenzen kunnen worden afgesloten of extra beveiligd.

Straatsburg

Gewapende politieagenten lopen woensdag door Straatsburg om de rust te bewaren. Sommige winkels en restaurants zijn gesloten. De scholen zijn open, maar ouders mogen hun kinderen ook thuishouden. Als de kerstmarkt de komende dagen weer opengaat, zal er extra bewaking zijn. Dat geldt ook voor andere kerstmarkten in Frankrijk. Volgens de autoriteiten is er een risico dat de aanslag anderen zal inspireren en tot vergelijkbare daden zal aanzetten.

Agenten zoeken de voortvluchtige schutter in de wijde omgeving van Straatsburg, onder meer in buitenwijken en langs toegangswegen. Het pol …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?