‘Snel hulp nodig voor Rohingya-kinderen’

Uit Myanmar gevluchte Rohingya zijn met hun hele hebben en houden op weg naar een vluchtelingenkamp bij Palong Khali, in Bangladesh. Zij bivakkeerden vier dagen in de openlucht voordat ze toestemming kregen om op pad te gaan. Buitenland
Uit Myanmar gevluchte Rohingya zijn met hun hele hebben en houden op weg naar een vluchtelingenkamp bij Palong Khali, in Bangladesh. Zij bivakkeerden vier dagen in de openlucht voordat ze toestemming kregen om op pad te gaan. | beeld ap / Dar Yasin
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Unicef dringt aan op snelle actie om Rohingya-kinderen te beschermen. Sinds eind augustus zijn al 320.000 minderjarigen gevlucht van Myanmar naar Bangladesh.

Dhaka

Daar worden ze niet altijd goed opgevangen in de snel uitdijende kampementen voor ontheemden. In het vrijdag verschenen rapport ‘Outcast and Desperate: Rohingya refugee children face a perilous future’ slaat Unicef, de VN-organisatie die zich om kinderen bekommert, alarm.

Unicef roept niet alleen op tot het beschermen van Rohingya-kinderen en -families, maar ook tot steun voor de veilige, vrijwillige en waardige terugkeer van Rohingya-vluchtelingen naar Myanmar. Wanhopige levensomstandigheden en ziektes bedreigen hen allen.

Unicef pleit voor bredere steun aan het Bangladesh Humanitari …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?