Rusland komt niet los van MH17-spook

Op een persconferentie op 13 oktober suggereerde Almaz-Antej, producent van de BUK-raketinstallaties, dat het MH17-toestel door een verouderde raket was neergehaald. Een type waarover de Russen niet meer zouden beschikken. Buitenland
Op een persconferentie op 13 oktober suggereerde Almaz-Antej, producent van de BUK-raketinstallaties, dat het MH17-toestel door een verouderde raket was neergehaald. Een type waarover de Russen niet meer zouden beschikken. | beeld ap / Pavel Golovkin
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Juist op een moment dat Rusland pogingen doet zijn diplomatieke isolement te doorbreken, steekt de MH17-zaak weer de kop op. Komen er nieuwe sancties tegen Rusland?

Den Haag-Moskou

Het onderzoekscollectief Bellingcat meldde afgelopen weekeinde dat het twintig Russische militairen heeft geïdentificeerd die betrokken zouden zijn geweest bij het neerhalen van het toestel. Als inderdaad blijkt dat de eenheid van de 53e luchtafweerbrigade uit Koersk verantwoordelijk was voor de ramp, dreigen er mogelijk nieuwe sancties tegen Rusland.

Bellingcat heeft de lijst met namen doorgespeeld aan het JIT, het internationale onderzoeksteam dat strafrechtelijk onderzoek doet naar de ramp met MH17.

niet meewerken

De kans dat het team of de Nederlandse justitie de door …
Dit is 11% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?