Rede Trump in Davos valt mee

Deelnemers aan het Wereld Economisch Forum in Davos voor wie in de grote zaal geen plaats meer was, konden de toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump volgen op een groot scherm in een aangrenzende zaal. Buitenland
Deelnemers aan het Wereld Economisch Forum in Davos voor wie in de grote zaal geen plaats meer was, konden de toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump volgen op een groot scherm in een aangrenzende zaal. | beeld ap / Gian Ehrenzeller
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Geen donderpreek, geen dreigementen met een handelsoorlog, maar een ronkend verkooppraatje voor de Amerikaanse economie. Dat was de geruststellende uitkomst van het optreden van president Trump op het World Economic ­Forum in Davos.

Amsterdam

Trump nodigde de wereld uit mee te profiteren van de economische groei in zijn land, maar waarschuwde tegelijkertijd dat de Verenigde Staten oneerlijke handelspraktijken niet langer zullen tolereren.

‘We kunnen geen vrije handel hebben als sommige landen ten koste van andere misbruik maken van het systeem’, zei Trump, wiens toespraak met een beleefd applaus werd beloond. De Amerikaanse president sloeg een veel mildere toon aan dan veel mensen hadden gevreesd.

goedkoop staal

Sinds Trump in 2016 het politieke toneel beklom, heeft hij gedreigd met harde maatregelen tegen landen die …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?