Priester Hamel knielde, toen trokken de aanvallers een mes

St-Etienne-du-Rouvray, de Normandische plaats waar twee aanvallers dinsdag toesloegen in een kerk, die in de verte is te zien. Buitenland
St-Etienne-du-Rouvray, de Normandische plaats waar twee aanvallers dinsdag toesloegen in een kerk, die in de verte is te zien. | beeld ap / Francois Mori
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

De moord op een hoogbejaarde priester voedt de woede in Frankrijk over de terreur van ISIS. ‘Het is oorlog en we hebben geen andere keuze dan haar te voeren en te winnen’, zegt oppositieleider Nicolas Sarkozy.

St-Etienne-du-Rouvray

Het zijn scènes die je in het kalifaat verwacht. Dinsdag vielen twee terroristen een kerk aan. Ze sneden de keel van de 86-jarige priester door en probeerden een andere kerkganger te vermoorden. Toen ze ‘Allah Akbar’ roepend naar buiten kwamen, werden ze doodgeschoten door de politie.

Alleen vond de gebeurtenis niet plaats in Syrië of Irak, maar in het Normandische stadje Saint-Etienne-du-Rouvray. Voor het eerst werd in Frankrijk een katholieke priester vermoord door radicale moslims. De aanval is opgeëist door de terreurbeweging ISIS.

De terr …
Dit is 7% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?