President pakt falende diensten in Sri Lanka aan

<p><span>Sri Lankaanse hulpverleners lopen na de explosie door het puin in de St. Sebastiankerk in Negombo, ten noorden van de hoofdstad Colombo. </span></p> Buitenland

Sri Lankaanse hulpverleners lopen na de explosie door het puin in de St. Sebastiankerk in Negombo, ten noorden van de hoofdstad Colombo. 

| beeld afp
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
President Maithripala Sirisena van Sri Lanka zal binnen een dag de top van het leger vervangen. De hoogste militairen hebben gefaald in het voorkomen van de aanslagen op eerste paasdag, zei de president.

Colombo

De komende weken zal Sirisena de politie en veiligheidstroepen volledig herstructureren, meldde hij op televisie. De diensten zouden informatie hebben gehad over de aanslagen, maar daar niets mee hebben gedaan. De Amerikaanse inlichtingendienst FBI maakte dinsdag bekend de Sri Lankaanse autoriteiten te gaan helpen bij het onderzoek naar de terreuraanslagen.

De aanslagen waren bedoeld als vergelding voor het bloedbad in Christchurch, beweerde onderminister van Defensie Ruwan Wijewardene op grond van eerste onderzoeksresultaten. In die stad in Nieuw-Zeeland vielen vorige maand vijftig …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?