Peperdure ‘Impossible Burger’ moet koe overbodig maken

De Impossible Burger, nauwelijks te onderscheiden van een dierlijke burger. Buitenland
De Impossible Burger, nauwelijks te onderscheiden van een dierlijke burger. | beeld impossible foods
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het kostte de makers tientallen miljoenen dollars, maar sinds deze week kun je in een New Yorks restaurant een potentieel wereldreddende veganistische hamburger eten.

Redwood City

Vijf jaar lang werkten 125 technici aan de Impossible Burger, een stuk namaakvlees ontwikkeld in Silicon Valley dat niet van zijn dierlijke evenknie te onderscheiden zou zijn. Doel: de koe overbodig maken als voedselbron, op weg naar een wereld zonder vleeseters.

Schepper Impossible Foods, opgericht door een vermaarde Amerikaanse biochemist, wist via durfkapitalisten en de Gates Foundation maar liefst 182 miljoen dollar binnen te halen om de vleesindustrie te dwarsbomen en de aarde te redden. Vlaggeschip uit hun keuken: de Impossible Burger. Door je gewone hamburger om te ruilen …
Dit is 28% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door

Dagelijkse nieuwsbrief