Peking rolt rode loper uit voor Aung San Suu Kyi

De Chinese premier Li Keqiang (l.) ontvangt Aung San Suu Kyi uit Myanmar met groot ceremonieel in de Grote Hal van het Volk in Peking. Buitenland
De Chinese premier Li Keqiang (l.) ontvangt Aung San Suu Kyi uit Myanmar met groot ceremonieel in de Grote Hal van het Volk in Peking. | beeld ap
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
China rolt de rode loper uit en ontvangt haar met de militaire fanfare die hoort bij een staatshoofd: Aung San Suu Kyi. Haar vierdaagse bezoek aan Peking staat in het teken van herstel van de kwakkelende betrekkingen en het wegmasseren van oud zeer.

Peking

China heeft iets goed te maken en lijkt volop bereid om dat te doen. Uiteraard zal Aung San Suu Kyi, de facto regeringsleidster van Myanmar, daarvoor wel iets terug moeten doen en dat is precies waarover zij dit weekeinde met Chinese leiders moet onderhandelen.

Nobelprijswinnares en oud-oppositieleidster Aung San Suu Kyi moet inwendig gelachen hebben over de ceremoniële ontvangst in het land dat haar nooit erg goedgezind is geweest. Tientallen jaren was China haar vijand.

Het communistische buurland was de meest trouwe bondgenoot van de brute militaire junta die haar in haar huis h …
Dit is 13% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?