Peking lovend over ‘Xi-Ma meeting’

Chinese President Xi Jinping (r.) en Taiwanese ambtengoot Ma Ying-Jeou zwaaien naar de fotografen in het hotel in Singapore waar de twee leiders elkaar zaterag ontmoetten. Buitenland
Chinese President Xi Jinping (r.) en Taiwanese ambtengoot Ma Ying-Jeou zwaaien naar de fotografen in het hotel in Singapore waar de twee leiders elkaar zaterag ontmoetten. | beeld ap / Wong Maye-E
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De Chinese staatsmedia schrijven over ‘een nieuw hoofdstuk in het boek van de geschiedenis’. De presidenten van China en Taiwan krijgen om te beginnen een ‘hotline’.

Peking-Taipei

De ontmoeting zaterdag in Singapore tussen de presidenten van China en Taiwan, Xi Jinping en Ma Ying-Jeou is ‘een van de tien topverhalen in de wereld dit jaar’, zo schrijft het Chinees Volksdagblad over het eerste directe contact tussen de beide Chinese leiders in 66 jaar tijd. Volgens de staatskrant is het niet minder dan ‘een nieuw historisch hoofdstuk’.

Ook andere door de regering in Peking gecontroleerde media, als de China Daily en het staatspersbureau Xinhua, buitelen over elkaar heen met grote woorden.

De ‘Xi-Ma meeting’ zoals de bijeenkomst door de Chinese pers is …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?