Onderminister van Justitie Rod Rosenstein stapt op na publicatie rapport-Mueller

Minister van Justitie William Barr (l.) en zijn onderminister Rod Rosenstein tijdens een persconferentie kort voordat een geredigeerde versie van het rapport-Mueller wordt vrijgegeven. Buitenland
Minister van Justitie William Barr (l.) en zijn onderminister Rod Rosenstein tijdens een persconferentie kort voordat een geredigeerde versie van het rapport-Mueller wordt vrijgegeven. | beeld epa / Erik S. Lesser
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De Amerikaanse onderminister van Justitie heeft zijn ontslag ingediend. Rod Rosenstein zal zijn post officieel verlaten op 11 mei.

Washington

Rosenstein gaf in mei 2017 de opdracht aan Robert Mueller om onderzoek te doen naar een verband tussen president Donald Trump en de Russische inmenging in de Amerikaanse verkiezingen van 2016. President Trump betitelde dat onderzoek als een ‘heksenjacht’.

Het onderzoek toonde uiteindelijk geen samenzwering aan. Wel beschreef het onderzoeksrapport dat het team van Trump voor en tijdens de verkiezingscampagne in 2016 contact had met de Russen en dat zij daar ‘voordelen’ van verwachtten.

beleefdheid

Het vertrek van de 54-jarige onderminister komt niet onverwacht. Rosenstein had eer …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?