Ollongren gaat populisme te lijf

Thierry Baudet (r.) van Forum voor Democratie kondigde aan aangifte te doen wegens smaad en laster tegen hem en zijn partij door minister Kajsa Ollongren (D66). Buitenland
Thierry Baudet (r.) van Forum voor Democratie kondigde aan aangifte te doen wegens smaad en laster tegen hem en zijn partij door minister Kajsa Ollongren (D66). | beeld anp / Lex Van Lieshout
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Met de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht loopt de politieke temperatuur in Nederland weer wat op. De kemphanen van dit weekend, Thierry Baudet en minister Kajsa Ollengren, kunnen de media-aandacht goed gebruiken.

Den Haag

Het feit dat D66 in Amsterdam de grootste partij is en Forum voor Democratie daar ook meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen, kan de rel van de afgelopen dagen verklaren. Kamerlid Thierry Baudet kondigde aan aangifte te doen wegens smaad en laster, nadat minister Ollongren zijn partij had verweten geobsedeerd te zijn door het onderscheiden van rassen. Beiden hebben baat bij wat reuring in de politieke tent.

Die profileringsdrang zal vast meespelen, dat zit een beetje aan politici gebakken. Maar de kwestie is belangrijk genoeg om ook op inhoud te beoordelen.

Kajsa Ollongren, mini …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?