Noord-Korea vuurt opnieuw raketten af

De atoomproef van Noord-Korea zorgt voor veel onrust. Demonstranten in Zuid-Korea willen dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Il wordt afgezet |foto EPA/Jeon Heon Kyun Buitenland
De atoomproef van Noord-Korea zorgt voor veel onrust. Demonstranten in Zuid-Korea willen dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Il wordt afgezet |foto EPA/Jeon Heon Kyun

PYONGYANG/SEOUL - Het leger van Noord-Korea heeft dinsdag twee korteafstandsraketten gelanceerd richting de Japanse Zee.

Dat meldde het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap op basis van bronnen binnen de regering van Zuid-Korea. De lanceringen in Noord-Korea komen een dag na de ondergrondse kernproef, die internationaal grote ophef veroorzaakte. Maandag lanceerde Noord-Korea daarnaast drie korteafstandsraketten, die doorgaans een bereik hebben van circa 130 kilometer.

Noord-Korea vuurde de afgelopen jaren meerdere malen grond-schipraketten of schip-schipraketten af in de Gele Zee en in de Japanse Zee. De lanceringen werden vaak uitgevoerd in periodes van regionale spanningen.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?