Nieuwsanalyse: Brussel kon Polen niet langer negeren

EU-commissaris Frans Timmermans wil de zwaarste straf die de Europese Unie kent inzetten tegen Polen in de hoop dat het land tot inkeer komt. Dit kan ertoe leiden dat Polen zijn stemrecht in de Raad verliest. Buitenland
EU-commissaris Frans Timmermans wil de zwaarste straf die de Europese Unie kent inzetten tegen Polen in de hoop dat het land tot inkeer komt. Dit kan ertoe leiden dat Polen zijn stemrecht in de Raad verliest. | beeld ap / Wiktor Dabkowski
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De Europese Commissie heeft Polen op het strafbankje gezet na schendingen van de rechtsstaat. Daarmee heeft het dagelijks bestuur van de Europese Unie het zichzelf niet makkelijk gemaakt.

Brussel

Op sociale media was woensdag veel bijval voor de rechtsbuiten van de EU, Polen. Samengevat: de Poolse regering neemt het tenminste op voor het eigen volk, weert moslimmigranten en staat pal voor christelijke waarden.

Vreemd. Stel dat het kabinet-Rutte zich zou bemoeien met de rechtspraak en journalisten van GeenStijl en De Dagelijkse Standaard de toegang tot het Binnenhof zou ontzeggen. Rutte zou met pek en veren worden ingesmeerd. Liet Brussel de zaak op zijn beloop, dan zou de woede alleen maar toenemen.

De Europese Commissie gaat de Europese Raad (de club van EU-regeringsleiders …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?