Nieuwe klimaattekst, nog grote pijnpunten

Activisten van Greenpeace hielden woensdagmiddag bij de klimaattop in de Parijse voorstad Le Bourget een protestactie, aangevoerd door ijsbeer Aurora. Buitenland
Activisten van Greenpeace hielden woensdagmiddag bij de klimaattop in de Parijse voorstad Le Bourget een protestactie, aangevoerd door ijsbeer Aurora. | beeld ap / Francois Mori
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Staatssecretaris Sharon Dijksma (Milieu) is optimistisch over de klimaattop. Een akkoord op vrijdag is haalbaar, maar over de grootste struikelblokken moet nog overeenstemming worden bereikt.

Le Bourget

De Fransen houden van doorpakken. Minister Laurent Fabius wil vandaag de onderhandelingen afronden, zodat juristen en vertalers aan de slag kunnen en er vrijdagmiddag een getekend akkoord op tafel ligt. Die deadline leek van tevoren kansloos, maar kan nog steeds worden gehaald.

Afgelopen zaterdag lag er al een eerste versie van wat het nieuwe klimaatverdrag moet worden, een tekst van 48 pagina’s. Daarin stonden nog wel heel veel haakjes, omdat over tientallen punten nog geen overeenstemming was bereikt.

Woensdagmiddag lag er een nieuwe versie; nu telt het akkoord nog maar 29 pa …
Dit is 18% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?