Mysterieus einde aan eetavontuur

Buitenland
BARCELONA - Is hij van de rotsen gevallen na zijn copieuze driesterrenmaal in El Bulli, of is hij ondergedoken omdat hij geen geld meer had om zijn laatste diner te betalen?
De mysterieuze verdwijning van de Zwitserse koerier Pascal Henry sinds 12 juni houdt de gemoederen in Spanje bezig.
Meesterkoks in allerlei landen breken zich boven hun geurende pannen het hoofd over het lot van de Zwitser. Het wereldberoemde restaurant El Bulli, in de kleine, ontoegankelijke baai bij Rosas, was het veertigste op de Michelinlijst die Henry bezocht. Hij was bezig met een lange zwerftocht langs alle 68 driesterrententen die de wereld telt. De avond was begonnen met een koel glas champagne en Henry had een ontspannen bezoekje gebracht aan de keuken, vertelt meesterkok Ferran Adriohm. ,,Het vreemde was wel dat hij alleen was. Dat gebeurt eigenlijk nooit.'' Op de lege stoel tegenover hem …
Dit is 13% van het artikel.

Wil je verder lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?