Myanmarese autoriteiten slopen woningen in Rohingya-dorpen

<p><span>De Rohingya, een islamitische minderheid in het overwegend boeddhistische Myanmar, worden zwaar gediscrimineerd en zijn er niet welkom.</span></p> Buitenland

De Rohingya, een islamitische minderheid in het overwegend boeddhistische Myanmar, worden zwaar gediscrimineerd en zijn er niet welkom.

| beeld epa / Nyunt Win
Hele dorpen in de Myanmarese deelstaat Rakhine waar voorheen Rohingya woonden, zijn gesloopt. Waar voorheen woningen stonden, staan nu politiebarakken, overheidsgebouwen en vluchtelingenkampen. Dat heeft de BBC ontdekt.

Londen

Medewerkers van de Britse omoep zagen tijdens een rondleiding onder controle van de Myanmarese regering vier locaties waar beveiligde faciliteiten waren gebouwd. Volgens satellietdeelden betrof het locaties die eerder bewoond werden door Rohingya.

Ambtenaren ontkenden dat gebouwd was op de plekken waar dorpen waren. Toen een BBC-medewerker de beheerder van een van de locaties confronteerde met het feit dat de satelliebeelden dat aangaven, zei deze dat hij daar niets over kon zeggen, omdat hij de functie van beheerder pas kortgeleden had gekregen.

De Rohingya, een islamitische minde …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?