Meeste kandidaten voor voorzitterschap SPD geen kerklid

<p><span>Bijna alle Duitse toppolitici hebben wel een band met de kerk. Zo zit de Duitse president en oud-minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier (SPD) (midden), in het bestuur van de tweejaarlijkse Kirchentag.</span></p> Buitenland

Bijna alle Duitse toppolitici hebben wel een band met de kerk. Zo zit de Duitse president en oud-minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier (SPD) (midden), in het bestuur van de tweejaarlijkse Kirchentag.

| beeld epa / Friedemann Vogel
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De meeste van de zeventien kandidaten die dingen naar het voorzitterschap van de Duitse partij SPD, zijn geen lid van een kerk. Dat meldt het Duitse persbureau Idea.

Berlijn

Tot 1 september konden gegadigden zich melden voor de hoogste post binnen de sociaaldemocratische partij van Duitsland. Zeventien kandidaten hebben zich. gemeld. Van hen zijn er zeven aangesloten bij een kerk. Vier zijn lid van de Evangelische Kirche, de ‘Duitse PKN, twee zijn rooms-katholiek en één is oud-katholiek.

In de Duitse politiek spelen kerken een grotere rol dan in Nederland. Bijna alle Duitse toppolitici hebben wel een band met de kerk. Zo zit bijvoorbeeld de Duitse president en oud-minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier (SPD), in het bestuur van de twee …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?