Lesbos helpt en hoopt op wat lucht

Shukri Abdulsalam (36) vluchtte voor een tweede keer: ‘Ons was verteld dat Irak veilig was. Dat was niet zo. Mijn dochtertje Dizyin (6) is geboren in Nederland, in Ede!’ Hij laat zijn Nederlandse rijbewijs zien. Het is afgegeven in Laren en geldig tot 2023. Buitenland
Shukri Abdulsalam (36) vluchtte voor een tweede keer: ‘Ons was verteld dat Irak veilig was. Dat was niet zo. Mijn dochtertje Dizyin (6) is geboren in Nederland, in Ede!’ Hij laat zijn Nederlandse rijbewijs zien. Het is afgegeven in Laren en geldig tot 2023. | beeld nd
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Turkije wil mogelijk toch de vluchtelingen tegenhouden, die nu nog wachten op de oversteek naar het Griekse eiland Lesbos.

Als de migranten straks inderdaad wegblijven, zal dat de eilanders opluchten. Aan de Turkse kant echter zullen velen op het nippertje nog weg willen.

Molivos

De baas van restaurant Octopus aan het lieflijke haventje van Molivos ziet de toeristen dolgraag terugkeren. Eén mager toeristenseizoen is al erg in Griekenland; twee achter elkaar is de nekslag voor vele bedrijfjes. Toerisme is de melkkoe op het derde eiland van Griekenland, zo groot als de provincie Utrecht.

T …
Dit is 14% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?