Kerken Burkina Faso laten zich zien na aanslagen

Raoul Ouedraogo (rechts): ‘De terroristische groeperingen willen conflicten tussen gemeenschappen creëren.’ Naast hem Werme Ousseini. Helemaal links: Naon Aboubacar, Buitenland
Raoul Ouedraogo (rechts): ‘De terroristische groeperingen willen conflicten tussen gemeenschappen creëren.’ Naast hem Werme Ousseini. Helemaal links: Naon Aboubacar, | beeld Richard van Hoek
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Bij aanslagen op kerken kwamen in Burkina Faso de afgelopen weken tientallen mensen om. De aanvallen lijken vooral bedoeld om een wig te drijven tussen christenen en moslims.

Gorinchem

Bij de start van de ramadan deelde Werme Ousseini dit jaar 25 pakjes gesuikerde dadels uit aan de islamitische inwoners van zijn woonwijk in Ouagadougou, de hoofdstad van ­Burkina Faso. De steenvruchten zijn in die periode erg belangrijk voor een moslim: traditioneel gezien wordt het vasten na zonsondergang ver­broken met een dadel.

Met de uitdeelactie toonde Ousseini, een van de weinige christenen in zijn wijk, dat hij respect had voor de vastenperiode van de moslimgemeenschap en dat hij zijn best wilde doen om zijn buren te ondersteunen.

Moslims en christenen die in harmonie s …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?