Kayla durfde zelfs de ISIS-beul tegen te spreken

Carl en Marsha Mueller, ouders van de op 26-jarige leeftijd in Syrië omgekomen ISIS-gijzelaar Kayla Mueller, beantwoorden vragen naar aanleiding van de dood van hun dochter. Buitenland
Carl en Marsha Mueller, ouders van de op 26-jarige leeftijd in Syrië omgekomen ISIS-gijzelaar Kayla Mueller, beantwoorden vragen naar aanleiding van de dood van hun dochter. | beeld ap / Taylor Mahoney en Matt Hinshaw
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Achttien maanden was Kayla Mueller gijzelaar in handen van de terreurorganisatie ISIS. Nooit gaf ze de hoop op. Ze durfde zelfs ISIS-beul ‘Jihadi John’ tegen te spreken, zeggen enkele vrouwen die enige tijd de cel met haar deelden.

New York

‘Een sterke vrouw’, zo beschrijven Frida Saide en Patricia Chavez de jonge Amerikaanse ontwikkelingshelper Kayla Mueller, die op 4 augustus 2013 in Aleppo met drie anderen door ISIS werd ontvoerd en op 6 februari 2015 – nog altijd in gevangenschap – onder onduidelijke omstandigheden om het leven kwam.

Tijdens haar achttien maanden gijzeling bracht Mueller veel van de tijd waarin ze niet door haar ontvoerders werd getreiterd, gemarteld en misbruikt, door in isolement.

In het voorjaar van 2014 echter deelde ze zes weken lang haar cel in een leegstaande Syrische olieraffinaderij met d …
Dit is 12% van het artikel.

Meer lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Of lees via
Paywall
PDF Print Stuur door