Kapitein van Sea-Watch 3 opgepakt in Lampedusa

Kapitein Carola Rackete (31) gaat, na het afmeren in de haven van Lampedusa, van boord om door de Italiaanse politie te worden gearresteerd. Buitenland
Kapitein Carola Rackete (31) gaat, na het afmeren in de haven van Lampedusa, van boord om door de Italiaanse politie te worden gearresteerd. | beeld afp
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het omstreden reddingsschip Sea-Watch 3 met aan boord veertig migranten is zaterdag aangemeerd in de haven van Lampedusa. De Duitse kapitein Carola Rackete is daarop gearresteerd door de politie, meldt een woordvoerder van Sea-Watch.

Agrigento

Het schip dat onder Nederlandse vlag vaart, lag al een tijd uit de kust van het Italiaanse eiland, maar mocht van de autoriteiten niet in Italiaanse wateren komen.

Volgens Rackete was de situatie aan boord nijpend. De Duitse organisatie Sea-Watch meldt dat ze de noodtoestand heeft uitgeroepen, maar niemand aan die oproep gehoor heeft gegeven. In de nacht van vrijdag op zaterdag is besloten om alsnog de haven in te varen. De Italiaanse havenpolitie was daarover geïnformeerd en stond het schip op te wachten.

‘Deze ontscheping had meer dan twee weken geleden moeten plaatsvinden en ha …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?