Jerry Falwell jr. nog meer in opspraak

De Liberty University van Jerry Falwell zou een bolwerk zijn van belangenverstrengeling, machtsmisbruik en angstcultuur. Buitenland
De Liberty University van Jerry Falwell zou een bolwerk zijn van belangenverstrengeling, machtsmisbruik en angstcultuur. | beeld afp / Brendan Smialowski
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

De Amerikaanse evangelische voorman Jerry Falwell jr. raakt door publicaties steeds meer in opspraak. Zijn Liberty University zou een bolwerk zijn van belangenverstrengeling, machtsmisbruik en angstcultuur.

Lynchburg

Volgens website Politico en The Wall Street Journal overtreedt Falwell (57) de wet door van zijn onderwijsinstelling, die vanwege zijn status als non-profitorganisatie vrijstelling van belastingen geniet, een zakenimperium te maken. ‘Wij zijn geen school, maar een vastgoed- en beleggingsmachine’, zegt een bestuurder van Liberty University.

Die werd in 1971 gesticht door Jerry Falwell sr. (1933-2007), een baptist, die als predikant in de jaren tachtig de Moral Majority vormgaf en het enorme evangelische kiezersblok van de Democraten naar de Republikeinen overhevelde.

Zijn …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?