Japanse vrouwen boos om brilverbod Japanse vrouwen boos om brilverbod

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
In Japan is ophef ontstaan nu blijkt dat vrouwen soms geen bril mogen dragen op het werk. Het is niet voor het eerst dat het strikte kledingbeleid van bedrijven in het land ter discussie staat. Vrouwen in Japan wordt soms verboden om een bril te dragen op het werk, bleek recent uit een programma op de Japanse televisie. Winkelmedewerkers mogen bijvoorbeeld geen bril dragen omdat dit een kille indruk zou geven, terwijl vrouwen bij een een vliegtuigmaatschappij geen bril mogen dragen om ‘veiligheidsredenen’. Die niet voor mannen gelden, want zij mogen wel gewoon een bril dragen. De werkelijke reden is volgens deze vrouwen dat hun make-up anders niet zichtbaar is. Op sociale media wordt door veel vrouwen boos gereageerd. Het verbieden van brillen lijkt op het verplicht dragen van hakken, zoals dat bij veel Japanse bedrijven de norm is. Hier kwam in juni veel kritiek op, toen journaliste Yumi Ishikawa dit aankaartte. Zij reageert ook nu verbolgen tegenover persbureau Bloomberg. ‘Dit probleem met brillen is hetzelfde als met hoge hakken. Het geldt alleen voor vrouwelijke werknemers.’ In Japan is ophef ontstaan nu blijkt dat vrouwen soms geen bril mogen dragen op het werk. Het is niet voor het eerst dat het strikte kledingbeleid van bedrijven in het land ter discussie staat.

Tokio

Vrouwen in Japan wordt het soms verboden een bril te dragen op het werk, bleek onlangs in een Japans tv-programma. Winkelmedewerkers mogen bijvoorbeeld geen bril dragen omdat dit een kille indruk zou geven, terwijl vrouwen bij een vliegtuigmaatschappij geen bril mogen dragen om ‘veiligheidsredenen’. Die gelden niet voor mannen, want zij mogen wel gewoon een bril dragen. De werkelijke reden is volgens deze vrouwen dat hun make-up anders niet zichtbaar is.

Op sociale media wordt door steeds meer vrouwen boos gereageerd. Het verbieden van brillen lijkt op het verplicht dragen van hakken, …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?