Jaarwisseling ongekend koud in VS en Canada

Mensen bekijken een bevroren waterfontein in Bryant Park in New York. Een groot deel van de staat New York is ingepakt in ijs en sneeuw. Ook andere delen van Noord-Amerika hebben het zwaar te verduren. Het front dat voor de bittere kou zorgt, werd voorafgegaan door stormachtige dagen. Buitenland
Mensen bekijken een bevroren waterfontein in Bryant Park in New York. Een groot deel van de staat New York is ingepakt in ijs en sneeuw. Ook andere delen van Noord-Amerika hebben het zwaar te verduren. Het front dat voor de bittere kou zorgt, werd voorafgegaan door stormachtige dagen. | beeld ap / Frank Franklin II
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Extreme kou en sneeuw teisteren grote delen van Noord-Amerika. Met temperaturen van -40°C is het op sommige plaatsen in Canada zelfs kouder dan op de Noordpool en Mars.

New York – Ottawa

Een nieuw record in International Falls, een stad in de noordelijke Amerikaanse staat Minnesota die bekendstaat als ‘de diepvries van de natie’: de National Weather Service van de VS mat daar woensdag een temperatuur van -37°C.

In het noorden en oosten van de VS waait een ijzige wind en is de temperatuur tot een dieptepunt gedaald. In de steden New York en Chicago werd vrijdag respectievelijk -17 en -12°C gemeten – weliswaar niet zo’n lage temperatuur als in Minnesota, maar veel kouder dan gebruikelijk voor deze regio’s.

In de staten Pennsylvania en New York is sinds eers …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?