Ivanka Trump in race voor topfunctie

De 37-jarige Ivanka Trump (m.) studeerde in 2004 cum laude af in de economie. Daarna was zij zakenvrouw. De afgelopen twee jaar was zij adviseur van haar vader in het Witte Huis. Buitenland
De 37-jarige Ivanka Trump (m.) studeerde in 2004 cum laude af in de economie. Daarna was zij zakenvrouw. De afgelopen twee jaar was zij adviseur van haar vader in het Witte Huis. | beeld epa / Shawn Thew
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Presidentsdochter Ivanka Trump is in de race voor een internationale topfunctie. Zij is een van degenen die worden genoemd als opvolger van Wereldbank-president Jim Yong Kim.

Washington

Onverwacht maakte Jim Yong Kim vorige week zijn aftreden per 1 februari bekend als president van de Wereldbank. Hij had nog drie jaar te gaan. Volgens de gezaghebbende zakenkrant The Financial Times is Ivanka Trump, dochter van de Amerikaanse president, in de race om de plaats van Jim Yong Kim in te nemen.

De Wereldbank wordt van oudsher geleid door een Amerikaan. Daarover bestaat een stilzwijgende afspraak tussen de Verenigde Staten en de Europese lidstaten van de bank. Europa mag in ruil daarvoor altijd de voorzitter van het Internationale Monetaire Fonds (IMF) aanwijzen.

De p …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?