Inwoners Colombo: 'Wij rouwen met onze broeders en zusters'

<p>In Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, verzamelen mensen zich in een afgezette straat. In de hoofdstad werden dinsdag drie minuten stilte gehouden om de ruim driehonderd slachtoffers van de bomaanslagen te herdenken.</p> Buitenland

In Colombo, de hoofdstad van Sri Lanka, verzamelen mensen zich in een afgezette straat. In de hoofdstad werden dinsdag drie minuten stilte gehouden om de ruim driehonderd slachtoffers van de bomaanslagen te herdenken.

| beeld afp / Jewel Samad
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Moslims in Dharga Town distantiëren zich van de terroristen die verantwoordelijk zijn voor de aanslagen op kerken en hotels in Sri Lanka. Enkele jaren geleden belaagden boeddhistische knokploegen de plaats en nu zet de bevolking zich opnieuw schrap.

Colombo

Boven de toegangsweg naar Dharga Town wappert een spiksplinternieuwe welkomstboodschap, maandagnacht geprint en dinsdagochtend opgehangen. Het is een schild dat het plaatsje moet beschermen tegen hernieuwd onheil. ‘Breng de galg naar buiten voor de terroristen die de christenen hebben aangevallen, welke religie ze ook mogen hebben.’ Was getekend: het bestuur van de lokale moskee, pal naast het spandoek.

De aanslagen in Sri Lanka, waarbij afgelopen zondag zeker 321 doden vielen, waren het werk van een afsplitsinkje van een afsplitsinkje. Een clubje fanatici waarvan vrijwel niemand tot …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?