India valt terreurbases Kashmir aan

Pakistanen in het Indiase deel van Kashmir protesteren tegen een grensoverschrijdende Indiase aanval op landgenoten. De vlag die ze laten zien, is die van Pakistan. Buitenland
Pakistanen in het Indiase deel van Kashmir protesteren tegen een grensoverschrijdende Indiase aanval op landgenoten. De vlag die ze laten zien, is die van Pakistan. | beeld ap / Dar Yasin
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
India zegt terroristische bases in de betwiste regio Kashmir met precisieaanvallen te hebben uitgeschakeld. Bij de actie kwamen twee Pakistaanse soldaten en 38 vermeende terroristen om het leven.

Srinagar

De terreurkampen lagen aan de Pakistaanse kant van de demarcatielijn (Line of Control), die de regio in een Indiaas en een Pakistaans Kashmir verdeelt. Volgens Pakistan was er geen sprake van een grensoverschrijdende precisieaanval, maar van willekeurige beschietingen door India.

De Indiase generaal Ranbir Singh verklaarde donderdag dat het leger ‘specifieke informatie’ had over terreurgroepen die van plan waren aanslagen te plegen in het district Jammu en Kashmir en grote steden van India. Hij verweet Pakistan, niet te willen optreden tegen terroristische activiteiten.

De genera …
Dit is 19% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?