In Memoriam Joël Robuchon: Topkok, beroemd om zijn aardappelpuree

Buitenland
beeld ap / Charles Sykes
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De Franse topkok Joël Robuchon is maandag in Genève overleden. Hij verzamelde Michelinsterren bij de vleet, schreef boeken en verscheen vaak in de media.

Het is een treurig jaar voor de Franse keuken. Na de dood van Paul Bocuse, ‘de paus van de gastronomie’, een half jaar geleden, is er opnieuw een Franse kookgrootheid overleden. Maandag stierf multisterrenchef Joël Robuchon, op 73-jarige leeftijd, aan alvleesklierkanker.

Robuchon, in 1989 door restaurantgids GaultMillau uitgeroepen tot ‘kok van de eeuw’, was een kok met zakelijk instinct. Hij stond tot zijn dood aan het hoofd van een gastronomisch imperium met dertig restaurants wereldwijd en was recordhouder Michelinsterren. Van die laatste had hij er 32 volgens de laatste tellingen. De afge …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?