Hongaars paprika-probleem

BOEDAPEST - De Hongaarse regering heeft dagen besloten alle paprikapoeder, paprikacrèmes en andere producten van gedroogde paprika uit de winkel te laten halen. In verschillende producten zijn sporen van de giftige schimmel aflatoxin aangetroffen.
De Hongaarse keuken is nauwelijks denkbaar zonder paprika en paprikapoeder. In het land worden zo'n veertig paprikasoorten aangeplant. Het poeder, dat in smaak kanvariëren van zoet tot zeer scherp, wordt in tal van gerechten en producten verwerkt, van Hongaarse goulash tot paprikaworsten, bonensoepen en sausen. Het belangrijkste productiecentrum is de zuidelijke stad Szeged.Voor restaurants wordt het verkoopverbod een serieus probleem, omdat het gebruik zo groot is, dat de meeste restaurants een voorraad voor hooguit een week aanhouden. Hoe lang het verkoopverbod gaat duren, is nog onduidelijk …
Dit is 66% van het artikel.

Wil je verder lezen?

24 uur nd.nl voor maar € 2,-

Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?