Hoe de Zuid-Koreanen hun voedselrecycling van 2 naar 95 procent opkrikten

<p>Een eetkraampje in Seoul</p> Buitenland

Een eetkraampje in Seoul

| beeld afp / Ed Jones
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Vijfentwintig jaar jaar geleden behoorde Zuid-Korea tot de grootste voedselverspillers van deze planeet. Maar door goed beleid en technologische innovaties wordt tegenwoordig 95 procent van al het voedsel dat ‘overblijft’ gerecycled.

Seoul

Vanwege de vele bijgerechten, banchan, bij een maaltijd, blijft er in het land een overvloed aan voedsel over. De gemiddelde Zuid-Koreaan verspilt zo 130 kilo eten per jaar, schrijft het World Economic Forum.

Ter vergelijking: in West-Europa is dat gemiddeld 95 kilo en Noord-Amerikanen gooien jaarlijks 115 kilo eten weg.

Aan de voedselverspilling zelf veranderde de afgelopen jaren nauwelijks iets, maar wel aan de manier hoe daar mee wordt omgegaan.

Dat heeft te maken met het beleid van de Zuid-Koreaanse overheid. In 2005 verbood de regering het dumpen van voedsel op een vuilnisbelt …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?