Het verhaal achter de terugkeer van ISIS-bruid Laura H.

<p>Vrouwen, gekleed in een nikab, lopen langs een reclamebord waarop de strijd van ISIS wordt verheerlijkt. De foto is gemaakt op 1 november 2014 in de ‘hoofdstad’ van ISIS, Raqqa in Irak. Ook Laura H. woonde hier een tijdje.</p> Buitenland

Vrouwen, gekleed in een nikab, lopen langs een reclamebord waarop de strijd van ISIS wordt verheerlijkt. De foto is gemaakt op 1 november 2014 in de ‘hoofdstad’ van ISIS, Raqqa in Irak. Ook Laura H. woonde hier een tijdje.

| beeld afp en anp / Jerry Lampen
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Laura H. (1995) maakte foute keuzes in haar leven. Daardoor zat ze jarenlang gevangen: bij een gewelddadige islamitische man, in het kalifaat van ISIS en ten slotte bij justitie. Was ze een naïef meisje of was er meer aan de hand?

Zoetermeer

In een digitale wereld kun je nooit meer van bekend anoniem worden. Toch is dat wat Laura H. graag wil. Op 12 juli 2016 was ze opeens wereldnieuws. Een jonge vrouw die rende voor haar leven, in de Irakese woestijn, met een kind aan de hand en een baby aan de borst. Maar ternauwernood ontsnapt aan de tentakels van ISIS, het summum van islamterreur.

Ze zou een rolmodel kunnen worden, vonden AIVD en NCTV, de overheidsdiensten die over veiligheid gaan. Een van radicalisme genezen Syriëgangster, die met een krachtdadig pleidooi veel meisjes zou kunnen behoeden voor de bebaarde moslimva …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?