Groene dood belaagt kust van Bretagne

PARIJS - Voor restauranthouders is de groene alg een belangrijk ingrediënt in een sausje, crème verte , maar burgemeesters aan de Bretonse kust zijn de plant liever kwijt dan rijk. Ieder jaar geven ze een vermogen uit om de 'groene plaag' te bestrijden.

Een dikke laag in ontbinding verkerende algen schrikt toeristen af, die de geur van lavendel verkiezen boven die van rotte eieren. Maar deze zomer bleef in Bretagne de schade niet beperkt tot lege hotelkamers. Een 48-jarige gemeentewerker had op 22 juli net zijn derde lading algen gelost, toen hij ineenzakte. Een paar minuten later was hij dood. Een te hulp geroepen arts stelde een hartstilstand vast, maar onlangs trok een milieubeweging in de streek die diagnose in twijfel. De gemeentewerker, zei zij, had geen masker gedragen en was vergiftigd door de gassen die opstegen uit de brij va …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?