Griekenland vindt het hoog tijd voor een strengere asielprocedure

<p>In de haven van Mytilene, op het Griekse eiland Lesbos, wachten vluchtelingen uit kamp Moria tot zij aan boord kunnen gaan van een schip dat hen zal overbrengen naar het vasteland. </p> Buitenland

In de haven van Mytilene, op het Griekse eiland Lesbos, wachten vluchtelingen uit kamp Moria tot zij aan boord kunnen gaan van een schip dat hen zal overbrengen naar het vasteland. 

| beeld afp
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Ondanks de onmenselijke omstandigheden in de opvangkampen op de Griekse eilanden, wagen weer meer vluchtelingen de oversteek naar Europa. De Griekse regering zet alles op alles om een herhaling van de vluchtelingenpiek van 2015 te voorkomen.

Athene

Een schip met 635 vluchtelingen vertrok maandagmorgen van het eiland Lesbos naar het Griekse vasteland, later op de dag gevolgd door nog een schip, ditmaal met 900 vluchtelingen aan boord. Via Thessaloniki gaan de vluchtelingen naar kampen in Nea Kavala, nabij Kilkis, op het Griekse vasteland.

De verplaatsing is een van de manieren waarop de Griekse overheid de druk op de eilanden in de Egeïsche Zee wil verminderen. Alle vijf de formele eilandkampen daar puilen uit. De kroon spant kamp Moria, op Lesbos, waar 11.000 vluchtelingen verblijven, terwijl het kamp is opgezet voor niet meer d …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?