‘Gevechtspauze’ in Syrië wordt testcase

<p>Internationale organisaties als Human Rights Watch en de VN hebben grote zorgen geuit over het lot van de 300.000 burgers die zich in het belegerde deel van de stad bevinden.</p> Buitenland

Internationale organisaties als Human Rights Watch en de VN hebben grote zorgen geuit over het lot van de 300.000 burgers die zich in het belegerde deel van de stad bevinden.

| beeld ap / Alexander Kots
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Of het akkoord van München de vrede in Syrië dichterbij brengt, moet worden afgewacht. Er zijn wel concrete afspraken gemaakt over het lenigen van de nood van de burgerbevolking.

Amsterdam

De komende zeven dagen zal blijken of de vrijdag in München gesloten overeenkomst over Syrië iets kan bijdragen aan het verlichten van het lijden van de burgerbevolking en, op langere termijn, het beëindigen van de burgeroorlog. Over een week moet het ‘opschorten van de vijandelijkheden’ ingaan, waartoe de strijdende partijen in Syrië worden opgeroepen door Rusland, de Verenigde Staten en de andere leden van de International Syria Support Group (ISSG).

De door VN-gezant Staffan de Mistura als ‘schimmig’ betitelde afspraken mogen niet eens staakt-het-vuren heten. De Amerikaanse mini …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?