fotoverslag ‘Hulp nodig voor tienduizenden Ecuadoranen’

Een vrouw kan haar verdriet over de gevolgen van de aardbeving niet meer inhouden. Op de achtergrond een van de vele ingestorte huizen. Buitenland
Een vrouw kan haar verdriet over de gevolgen van de aardbeving niet meer inhouden. Op de achtergrond een van de vele ingestorte huizen. | beeld ap / Rodrigo Abd, Dolores Ochoa, Patricio Ramos, Carlos Sacoto
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het dodental van de aardbeving die Ecuador zaterdagavond trof, is maandag gestegen tot circa 350. President Rafael Correa Delgado heeft de noodtoestand uitgeroepen.

Portoviejo

Tussen de 70.000 en 100.000 mensen in Ecuador hebben hulp nodig na de aardbeving van zateragavond. Dat schat het Spaanse Rode Kruis, dat zijn Ecuadoraanse zusterorganisatie bijstaat in de hulpverlening, door de behoefte aan hulp in het aardbevingsgebied in kaart te brengen.

De aardbeving, met een kracht van 7,8 de meest verwoestende die Ecuador ooit heeft getroffen, richtte vooral veel schade aan in het kustgebied. Het epicentrum lag net iets buiten de kust, op een diepte van 19 kilometer. De aardbeving werd gevolgd door tientallen naschokken.

Bij het zoeken naar overlevenden on …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?