Filipino’s woedend over negeren verkeerscrisis

<p>Veel gefrustreerde forenzen, hier in Manilla, verwijten de regering dat zij 'het contact met de werkelijkheid kwijt is'.</p> Buitenland

Veel gefrustreerde forenzen, hier in Manilla, verwijten de regering dat zij 'het contact met de werkelijkheid kwijt is'.

| beeld afp / Jam Sta Rosa
Filipijnse forenzen zijn verbolgen over het regeringsadvies om eerder van huis te vertrekken. Vooral de hoofdstad Manilla (12 miljoen inwoners) is berucht door de enorme, dagelijkse verkeersopstoppingen.

Manilla

Grote treinstoringen en toenemend fileleed brachten de regering van president Rodrigo Duterte ertoe forenzen op te roepen eerder naar hun werk of naar huis te gaan. Veel gefrustreerde inwoners verwijten de regering nu dat zij ‘het contact met de werkelijkheid kwijt is’, zo berichtte de BBC.

Tienduizenden pendelaars zijn vaak uren onderweg als zij naar kantoor gaan of terugkeren van hun werk. Scholieren moeten soms drie uren reizen voordat zij in de les zijn, vertelde een Filipino aan de Britse omroep. Drie omvangrijke storingen op het spoor zorgden recent voor nog meer verkeersleed i …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?