Familieruzie motief voor bloedbad Texaanse kerk

Politieambtenaren en leden van veiligheidsdiensten onderzoeken het terrein om de First Baptist Church in Sutherland Springs (Texas), waar zondag 26 mensen omkwamen bij een massale schietpartij. Buitenland
Politieambtenaren en leden van veiligheidsdiensten onderzoeken het terrein om de First Baptist Church in Sutherland Springs (Texas), waar zondag 26 mensen omkwamen bij een massale schietpartij. | beeld ap / Nick Wagner
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De Amerikaanse ex-militair die zondag een bloedbad aanrichtte in een kerk en daarna zichzelf ombracht, had persoonlijke wrok als motief.

Sutherland Springs

Volgens de politie had de dader ruzie met zijn ex-vrouw en schoonfamilie. Hij had geen racistische, religieuze of terroristische beweegredenen.

De 26-jarige Devin Patrick Kelley uit New Braunfels in Comal County in de Amerikaanse staat Texas, stapte zondagmorgen half twaalf lokale tijd, in gevechtstenue en met een kogelvrij vest om, binnen in het kleine kerkgebouw van de First Baptist Church in Sutherland Springs, een dorpje van bijna vijfhonderd inwoners, niet ver van de woonplaats van de schutter.

In korte tijd schoot hij met een ­AR-15-geweer, een semiautomatisch wape …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?