‘Excuses slechts zout in wonde’

Een politiefoto van Jon Venables, februari 1993. Op tienjarige leeftijd vermoordde hij met een mededader James Bulger. Buitenland
Een politiefoto van Jon Venables, februari 1993. Op tienjarige leeftijd vermoordde hij met een mededader James Bulger. | beeld epa
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Na 25 jaar is Denise Fergus nog altijd niet van plan de moordenaars van haar zoontje te vergeven. De excuses die een van hen haar vorige week aanbood, heeft ze geweigerd. Die zijn volgens haar alleen maar zout in de wonde.

Liverpool

De moord op Denises zoontje, James Bulger, op 12 februari 1993, veroorzaakte een schok in en buiten Groot-Brittannië – omdat James pas twee jaar was, maar vooral omdat de daders, Robert Thompson en Jon Venables, ook nog kinderen waren: tien jaar.

Kortgeleden kwam het boek I let him go uit, waarin Denise Fergus vertelt wat er gebeurd is en wat de moord met haar en haar gezin gedaan heeft. Het is een hartverscheurend verhaal, waarin zowel de vastberadenheid als de kwetsbaarheid van de moeder van James naar voren komt.

Denise doorloopt verschillende stadia, waarin ze eerst zichzelf d …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?