Europarlement waarschuwt voor Turkije

De Turkse oproerpolitie probeert demonstranten in Diyarbakir uiteen te drijven tijdens een betoging op 31 januari. In het rapport van het Europarlement klinkt bezorgdheid door over de militarisering van de situatie in de regio. Buitenland
De Turkse oproerpolitie probeert demonstranten in Diyarbakir uiteen te drijven tijdens een betoging op 31 januari. In het rapport van het Europarlement klinkt bezorgdheid door over de militarisering van de situatie in de regio. | beeld ap / Cagdas Erdogan
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Het Europees Parlement bespreekt vandaag een ongekend kritisch rapport over de handel en wandel van de Turkse regering, juist op een moment dat de EU steeds nauwer met Ankara samenwerkt om de migratiecrisis te bezweren.

Istanbul

Het jaarlijkse voortgangsrapport over een mogelijke Turkse toetreding tot de EU neemt dan ook flink afstand van de Europese Commissie en de Europese regeringsleiders.

Het rapport geldt als een barometer hoe er door Europese parlementariërs naar Turkije wordt gekeken. De speciale rapporteur over Turkije, PvdA-Europarlementariër Kati Piri, noemt het ‘misschien wel het meest kritische rapport over Turkije in de afgelopen jaren’. De Europarlementariër presenteert het rapport vandaag in de Commissie Buitenlandse Zaken van het Europees Parlement.

Het gaat niet goed met de hervormingen in …
Dit is 12% van het artikel.
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?