Erdogan rekent snel af met tegenstanders na mislukte coup

<p>Twee vermeende Turkse coupplegers, de generaal-majoors Metin Akkaya en Mustafa Kurutmaz worden in de Zuid-Turkse stad Isparta gearresteerd. </p> Buitenland

Twee vermeende Turkse coupplegers, de generaal-majoors Metin Akkaya en Mustafa Kurutmaz worden in de Zuid-Turkse stad Isparta gearresteerd. 

| beeld Anadolou

Na de mislukte coup in Turkije rekent de regering van president Erdogan snel af met tegenstanders. Zo zijn bijna 2900 militairen gearresteerd en zijn ook 2745 rechters op non-actief gesteld. Onder de militairen bevinden zich diverse generaals. 

Ankara

Tot de gevangen genomen generaals behoren Erdal Ozturk, commandant van het Derde Korps van het Eerste Leger en de leider van het Tweede Leger, Adam Huduti. De laatste is de hoogste militair die tot dusver is gearresteerd. Zijn legeronderdeel was verantwoordelijk voor bewaking van de grenzen met Syrië, Irak en Iran. Op de luchtmachtbasis Diyarbakir, van waaruit acties tegen de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) plaatsvinden, werden honderd officieren gearresteerd.  

In verband met de couppoging heeft de Amerikaanse regering tijdelijk de aanvallen op ISIS vanaf de Turkse basis Incirlik g …
Paywall
PDF Print Stuur door

Wil je elke dag onze nieuwsbrief met gratis artikel?

Gerelateerde artikelen:

Nieuws