Elizabeth II en haar premiers

1.De jonge koningin en haar kinderen Charles en Anne met Winston Churchill (Conservative, premier van 1951 tot 1955) op Waterloo Station, Londen. Het is 24 november 1954 en ze wachten op de aankomst van de koningin-moeder, die Amerika heeft bezocht. Buitenland
1.De jonge koningin en haar kinderen Charles en Anne met Winston Churchill (Conservative, premier van 1951 tot 1955) op Waterloo Station, Londen. Het is 24 november 1954 en ze wachten op de aankomst van de koningin-moeder, die Amerika heeft bezocht.
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Koningin Elizabeth (89) is sinds woensdag de langst regerende vorst in de Britse geschiedenis. Ze zit dan 63 jaar en 216 dagen op de troon. Het record komt mede door de vroege dood van haar vader, in 1952, en daar heeft ze deze dagen vast aan gedacht.

De Britse koningin heeft tot nu toe twaalf premiers meegemaakt. Ze was de stabiele factor in een wisselend politieke landschap. Op de foto’s met al die premiers (met tussen haakjes hun partij en regeringstermijn) zie je haar ouder worden, tot ze met de huidige premier Cameron en zijn vrouw langs de portretten loopt van zijn voorgangers.

PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?