Einde lange Spaanse pauze is nabij

Een zakenman tijdens zijn pauze in Pamplona. Spaanse economen willen af van de lange middagpauze en pleiten voor invoering van het Europese negen-tot-vijfmodel. |beeld AP / Alvaro Barrientos Buitenland
Een zakenman tijdens zijn pauze in Pamplona. Spaanse economen willen af van de lange middagpauze en pleiten voor invoering van het Europese negen-tot-vijfmodel. |beeld AP / Alvaro Barrientos

MADRID - Een lunchpauze van twee uur of langer is in het Spaanse zakenleven heel normaal. Economen willen af van het tijdverslindende zwarte gat in de middag.

Iedere dag serveert Jesus Lopez lekkernijen als stoofpot van kidneybonen met pittige chorizo en stukjes spek. En dat is pas de eerste gang. Hierna volgt gegratineerde heek op een bedje van spinazie en roomsoezen als dessert. Chefkok Lopez is de eigenaar van een klein, maar verfijnd restaurant waar zakenlieden komen voor de traditionele Spaanse kost. Zij doorbreken de werkdag met een pauze van twee uur of langer voor een stevige maaltijd. Er gaan echter steeds vaker stemmen op om een einde te maken aan de gebruikelijke lange middagpauze. Het lange pauzeren is typisch Spaans, zei Lopez …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?