‘Duitsland moet bekeerde vluchteling beter beschermen’

<p><span>Een vluchtelingenkamp voor de Iraakse jezedi-minderheid in Koerdistan. <span>De hoorzitting van de Raad van Europa moet leiden tot een handleiding om gevluchte religieuze minderheden (waaronder christenen en jezidi’s) beter op te vangen.</span></span></p> Buitenland

Een vluchtelingenkamp voor de Iraakse jezedi-minderheid in Koerdistan. De hoorzitting van de Raad van Europa moet leiden tot een handleiding om gevluchte religieuze minderheden (waaronder christenen en jezidi’s) beter op te vangen.

| beeld afp / Zaid Al-Obeidi
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Bekeerde asielzoekers die naar Duitsland zijn gevlucht, moeten beter beschermd worden. Daarop heeft de Duitse afdeling van Open Doors aangedrongen tijdens een hoorzitting van deskundigen van de Raad van Europa.

Straatsburg

Ado Greve, woordvoerder van Open Doors, wees in Straatsburg op een onderzoek uit 2016. Daaruit was gebleken dat het schort aan bescherming voor religieuze minderheden in Duitsland. Ruim acht op de tien christelijke vluchtelingen ondervonden geweld vanwege hun geloof in de opvangcentra. Maar hun verhaal wordt vaak niet geloofd door de overheidsdiensten.

In meer dan driehonderd gevallen zouden doodsbedreigingen zijn geuit tegen christelijke vluchtelingen, aldus Greve.

Vooral tot het christendom bekeerde moslims zijn doelwit van dreigementen. De autoriteiten nemen hun bekering vaa …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?