Duits kabinet nog ver weg

De Duitse bondskanselier en voorzitter van de CDU, Angela Merkel, en de voorzitter van zusterpartij CSU, Horst Seehofer, beantwoorden in Berlijn vragen van journalisten, voorafgaand aan verkennende gesprekken gericht op coalitievorming. Buitenland
De Duitse bondskanselier en voorzitter van de CDU, Angela Merkel, en de voorzitter van zusterpartij CSU, Horst Seehofer, beantwoorden in Berlijn vragen van journalisten, voorafgaand aan verkennende gesprekken gericht op coalitievorming. | beeld ap / Michael Sohn
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Bijna een maand na de Duitse parlementsverkiezingen begonnen vrijdag de coalitieonderhandelingen Het zijn historische gesprekken tussen de CDU van Angela Merkel, zusterpartij CSU, de rechts-liberale FDP en de Groenen.

Berlijn

Duitsland heeft nog lang geen nieuwe regering. De partijen die mogelijk een nieuwe Duitse regering gaan vormen, voerden de afgelopen week gesprekken om elkaar af te tasten. Na die gesprekken tussen de afzonderlijke partijen was de meest gehoorde conclusie dat het nog maanden gaat duren voordat er een nieuw kabinet aantreedt.

‘De weg naar Jamaica is lang’, zei een van de onderhandelaars, doelend op de zogeheten Jamaica-coalitie waarnaar gestreefd wordt. De kleuren van de partijen komen overeen met die van de Jamaicaanse vlag.

Nog niet eerder in het naoorlogse Duitsland heeft een zo b …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?