Druk op Kenia om sluiten vluchtelingenkampen

Het vluchtelingenkamp Dadaab, gezien vanuit de lucht. Met meer dan 300.000 bewoners is het een van de grootste opvangplekken voor ontheemden in de wereld. Buitenland
Het vluchtelingenkamp Dadaab, gezien vanuit de lucht. Met meer dan 300.000 bewoners is het een van de grootste opvangplekken voor ontheemden in de wereld. | beeld ap / Ben Curtis
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Hulp- en mensenrechtenorganisaties dringen er bij de Keniaanse regering op aan, af te zien van sluiting van twee grote vluchtelingenkampen. Volgens de organisaties zou de sluiting vele duizenden mensenlevens in gevaar brengen.

Nairobi

De kampen waar het om gaat, zijn Dadaab, met meer dan 300.000 bewoners een van de grootste vluchtelingenkampen ter wereld, en Kakuma, waar bijna 200.000 mensen verblijven.

Dadaab ligt in het oosten van Kenia, niet zo ver van de grens met Somalië. Daar verblijven vooral Somaliërs die gevlucht zijn voor het oorlogsgeweld in hun land.

Kakuma ligt in het noordwesten van Kenia, relatief dicht bij Uganda, Zuid-Sudan en Ethiopië. In Kakuma zijn de meeste bewoners gevluchte Zuid-Sudanezen, maar de laatste jaren zijn daarheen ook mensen uit Burundi, Congo en Rwanda uitgeweken.

De regering …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?