De Witkijker: Uitzonderlijk leiderschap

Ellen Johnson Sirleaf, die eind 2017 aftrad als president van Liberia, ontving deze week een prestigieuze leiderschapsprijs voor haar ‘onvermoeibare inzet’ voor de bevolking van Liberia. Buitenland
Ellen Johnson Sirleaf, die eind 2017 aftrad als president van Liberia, ontving deze week een prestigieuze leiderschapsprijs voor haar ‘onvermoeibare inzet’ voor de bevolking van Liberia.
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Nee, zwartkijkers, niet alles gaat maar slechter. De Witkijker leest en denkt in deze donkere maanden na over het nieuws en signaleert verhalen die hoopvolle ontwikkelingen laten zien, als tegenwicht voor de dagelijkse stroom onheil. Vandaag: Ex-leider Liberia geprezen om leiderschap.

De voormalige president van Liberia, Ellen Johnson Sirleaf, heeft de Ibrahimprijs voor Afrikaans leiderschap gewonnen. Ze is de vijfde winnaar van de prijs, die wordt uitgereikt aan staatshoofden die zich ingezet hebben voor mensenrechten en de versterking van de democratie.

Salim Ahmed Salim, de voorzitter van de jury, prees Sirleaf voor haar ‘onvermoeibare inzet’ voor de bevolking van Liberia.

Eind 2017 trad Sirleaf na twaalf jaar af als leider van Liberia. In 2006 werd ze de eerste vrouwelijke president van Afrika. Ze erfde Liberia op het moment dat het land opkrabbelde na een veertienj …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?