De witkijker: Onbekende groep leeuwen ontdekt in Ethiopië

Jonge Afrikaanse leeuwtjes in de tuin van de Italiaanse ambassade in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. In een uithoek van Ethiopië is een tot dusver onbekende leeuwenpopulatie ontdekt. Buitenland
Jonge Afrikaanse leeuwtjes in de tuin van de Italiaanse ambassade in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. In een uithoek van Ethiopië is een tot dusver onbekende leeuwenpopulatie ontdekt. | beeld ap / Guy Calaf
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie

Nee, zwartkijkers, niet alles gaat maar slechter. De Witkijker leest en denkt in deze donkere maanden na over het nieuws en signaleert verhalen die hoopvolle ontwikkelingen laten zien, als tegenwicht voor de dagelijkse stroom onheil. Vandaag: Leeuwenverrassing.

Natuurbeschermers zijn verguld. Ze hebben ontdekt dat in een afgelegen gebied in het noordwesten van Ethiopië nog leeuwen voorkomen. Dat hadden ze niet verwacht.

Aangenomen werd dat de leeuwen in dit deel van Afrika al geruime tijd geleden waren uitgestorven. Onderzoekers van de Wildlife Conservation Research Unit van de Universiteit van Oxford en natuurbeschermers van de organisatie Born Free stuitten echter onlangs tijdens een expeditie in het Alatash National Park, aan de grens met Sudan, op een tot dusver onbekende leeuwenpopulatie.

Op bewegingssensoren reagerende camera’s speel …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?