De lastige buur van Aruba, Bonaire en Curaçao

Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
De presidentiële verkiezingen die zondag in Venezuela gehouden worden, zijn een schijnvertoning, vinden veel landen. De zittende president Nicolás Maduro heeft het gros van de oppositie vakkundig uitgeschakeld. Zijn dictatoriale neigingen voorspellen weinig goeds voor de toekomst van Venezuela. Ook het Koninkrijk der Neder­landen ondervindt er de gevolgen van. Er zijn spanningen over de grens met Aruba, Bonaire en Curaçao. Bovendien moeten deze eilanden een migranten­stroom opvangen.

uitgesloten

‘Er zal in Venezuela geen sprake zijn van een echte verkiezing en de wereld weet dat.’ De Amerikaanse vicepresident Mike Pence had op 7 mei weinig positieve woorden over voor de Venezolaanse regering. Hij schaarde zich daarmee achter de Europese Unie en diverse buurlanden van het Latijns-Amerikaanse land, die zich al eerder beklaagden over de manier waarop de presidentiële verkiezingen worden georganiseerd.

Normaal gesproken gaan de Venezolanen in december naar de stembus. Maar eerder dit jaar kondigde de Kiesraad vervroegde verkiezingen aan. De zittende president Nicolás Maduro …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?