De aanslagen in Sri Lanka: deze groepen zitten er mogelijk achter

<p><span>Sri Lankaanse hulpverleners lopen na de explosie door het puin in de St. Sebastiankerk in Negombo, ten noorden van de hoofdstad Colombo. </span></p> Buitenland

Sri Lankaanse hulpverleners lopen na de explosie door het puin in de St. Sebastiankerk in Negombo, ten noorden van de hoofdstad Colombo. 

| beeld afp

Bij zes aanslagen met acht explosies in Sri Lanka zijn zondag zeker 215 mensen om het leven gekomen en ruim 600 mensen gewond geraakt. Hotels en kerken waren als locaties doelwit. Drie jihadistische organisaties zijn in beeld als mogelijke plegers van de terreuraanvallen. De aanslagen waren zondagavond nog niet opgeëist, maar wie kan het gedaan hebben?

Colombo

De autoriteiten hebben acht explosies gemeld. Het gaat om drie rooms-katholieke kerken in Kochchikade, Negombo en Batticalo, de drie hotels Shangri-La, Cinnamon Grand en Kingsbury in de hoofdstad Colombo en een hotel in Dehiwala, aan de zuidkant van Colombo. Een achtste explosie vond plaats bij een blok flats in Dematagoda, een buitenwijk van Colombo. Alle locaties van de aanslagen liggen aan de kust van het eiland Sri Lanka.

Hoewel niemand tot dusver verantwoordelijkheid heeft genomen voor het bloedbad heeft de Sri Lankaanse overheid wel een aantal mogelijke daders in het vizier. Zond …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?