Curaçao vreest crisis in naburig Venezuela

Op een poster maken Venezolaanse oppositieleiders duidelijk dat ze tegen de door president Maduro gewenste grondwetgevende vergadering zijn. Buitenland
Op een poster maken Venezolaanse oppositieleiders duidelijk dat ze tegen de door president Maduro gewenste grondwetgevende vergadering zijn. | beeld ap / Wil Riera
Bekijk dit artikel in de Digitale Editie
Curaçao vreest slachtoffer te worden van de enorme crisis in Venezuela. En het kleine eiland heeft onvoldoende opvangcapaciteit voor vluchtelingen.

Willemstad

Curaçao, het autonome eiland binnen het Nederlandse koninkrijk, ligt zo’n 80 kilometer voor de Venezolaanse kust. Internationale sancties tegen Venezuela kunnen Curaçao economisch schaden. Capaciteit om vluchtelingen op te vangen, is er nauwelijks.

Dat heeft premier Eugene Rhuggenaath van Curaçao eind deze week duidelijk gemaakt op een persconferentie in Willemstad. De regering van het Caribische eiland laat zich zeer voorzichtig uit over de politieke en sociaal-economische wantoestand in Venezuela, een land waarmee het ‘grote gezamenlijke belangen deelt’.

De regering in de Veren …
PDF Print Stuur door

Elke dag onze nieuwsbrief?